• امروز شنبه ۱۵ اردیبهشت ۱۴۰۳
  • Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomlaVision.Com
    دستورالعمل تبصره (۴) الحاقی ... دستورالعمل تبصره (۴) الحاقی ماده (۱۸) قانون مبارزه با قاچاق کالا و ارز ۲۴.۱۱.۹۵ - هیأت وزیران در جلسه ۳/۱۱/۱۳۹۵ به پیشنهاد شماره ۴۹۶۸/۹۴/ص مورخ ۲۵/۱۱/۱۳۹۴ ستاد مرکزی مبارزه با قاچاق کالا و ارز و به اس...
    قانون نحوه اجرای محکومیت‌ه... قانون نحوه اجرای محکومیت‌های مالی  مصوب 1394 ۳۱.۰۳.۹۵ - ماده۱- هر کس به موجب حکم دادگاه به دادن هر نوع مالی به دیگری محکوم شود و از اجرای حکم خودداری کند، هرگاه محکومٌ‌به ع...
    متن کامل قانون‌ تامين‌ اجت... متن کامل قانون‌ تامين‌ اجتماعي ۲۹.۰۸.۹۴ - ماده 1- بمنظور اجراء و تعميم و گسترش انواع بيمه هاي اجتماعي و استقرار نظام هماهنگ و متناسب با برنامه هاي ت‌مين اجتم...

    چالش‌برانگیزترین مواد قانون مجازات از نظر پزشکی قانونی

    فرستادن به ایمیل چاپ مشاهده در قالب PDF

    معاون پزشکی و آزمایشگاهی سازمان پزشکی قانونی کشور گفت: اجرای هر چه بهتر عدالت در صدور احکام قضایی از جمله اهداف برگزاری این همایش هاست.

    به گزارش خبرنگار حقوقی خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، امیرحسین مهدوی در حاشیه پنجمین همایش سراسری طب و قضا در جمع خبرنگاران درباره برگزاری این همایش گفت: این همایش با محور بررسی قانون جدید مجازات اسلامی برگزار شده است؛ زیرا این قانون در سال 92 ابلاغ شد که برخی از مواد آن مورد بحث و اختلاف بود و ابهاماتی در آن وجود داشت.

     

    وی ادامه دارد: بررسی این مواد در چنین همایش‌هایی در باب اینکه قضات و فقها در کنار یکدیگر می نشینند و با توجه به اینکه مبنای قانون مجازات اسلامی فقهی است، موجب تفسیر بهتری از قانون می شود.

     

    وی ادامه داد: این همایش بسیار پربارتر از همایش های قبلی است؛ زیرا حدود 143 جلسه در کشور راجع به این همایش برگزار شد که بر اساس این جلسات 170 مقاله ارایه شد و این مقالات توسط 64 داور از میان حقوقدانان و اساتید دانشگاه، قضات و فقها مورد داوری قرار گرفت و 24 مقاله به عنوان سخنرانی پذیرفته شد.

     

    دبیر علمی پنجمین همایش سراسری طب و قضا درباره هدف اساسی که در این همایش‌ها دنبال می شود، گفت: اجرای هر چه بهتر عدالت در صدور احکام قضایی از جمله اهداف برگزاری این همایش هاست که ان‌شاء‌الله این هدف محقق خواهد شد.

     

    معاون پزشکی و آزمایشگاهی سازمان پزشکی قانونی کشور درباره چالش‌برانگیز ترین مواد قانون جدید مجازات اسلامی گفت: شاید نتوان یک ماده را انتخاب کرد، ولی در بخش دیات قانون مجازات اسلامی در بحث دیه ستون فقرات و دیه عضو در ماده 543 این قانون، مقنن ماده جدیدی ایجاد کرده که بر مبنای آن اعضای فرد و زوج دارای دیه کامل هستند که در این خصوص بحث وجود دارد. در واقع اگر فرد باشد یک دیه کامل و اگر زوج باشد هر کدام نصف دیه کامل را دارند.

     

    مهدوی ادامه داد: در این موضوع به اعضای ظاهری و داخلی اشاره شده است. در مورد اعضای داخلی تاکنون درباره دیه بحث نشده است. این موضوع باعث اختلاف نظرهایی شده و این امر باعث شد که در مورد طحال آرای مختلفی در محاکم قضایی صادر شود. بر همین اساس این امر منجر به این شد که در دیوان عالی کشور موضوع به بحث گذاشته و رای برای آن صادر شد که در نتیجه آن، طحال واجد دیه نیست و واجد ارش است.

     

    وی ادامه داد: در دیه شکستگی استخوان ها در یکی دو مورد از مواد قانونی اختلاف و تعارض وجود دارد که در جلساتی که در همایش انجام شد به این نتیجه رسیدند که باید برخی از مواد قانون اصلاح شود و یا پیشنهاد حذف آن داده شود که ان شاء لله این اصلاحات در قانون اعمال خواهد شد.

     

    مهدوی یادآور شد: قانون مجازات اسلامی به صورت آزمایشی اجرا می شود و پیشنهادات در مورد موارد اختلافی از طریق دبیرخانه همایش تقدیم رییس قوه قضاییه می شود و در صورت صلاحدید بر روی آن کار می شود.

     

    وی درباره به روز شدن تجهیزات آزمایشگاه های سازمان پزشکی قانونی گفت: سیاستی که در این زمینه از چند سال قبل دنبال کردیم، این بود که در مراکز استان ها آزمایشگاه های پزشکی قانونی مجهز باشند تا مجبور نشوند نمونه های‌شان را از سایر استان ها به تهران بیاورند؛ زیرا چند سال قبل اغلب استان ها نمونه های آزمایشگاهی شان را برای استان تهران و شهرهای بزرگ ارسال می کردند، اما در حال حاضر اکثر مراکز استان های ما حداقل آزمایشگاه سطح سه را دارند، البته به جز استان های البرز و هرمزگان که به دلیل محدودیت در فضای فیزیکی فاقد این آزمایشگاه ها هستند.

     

    مهدوی ادامه داد: برای اینکه فعالیتی به درستی در آزمایشگاه ها انجام شود، سه عنصر لازم است فضای فیزیکی، تجهیزات آزمایشگاه و نیروی انسانی متخصص. این در حالیست که فضای فیزیکی در همه استان ها وجود دارد و چنانچه استان های البرز و هرمزگان پروژه‌های‌شان به اتمام برسد، ما در تهیه تجهیزات آزمایشگاهی مشکلی نداریم، اما در خصوص نیروی انسانی باید انگیزه لازم وجود داشته باشد که نیروی متخصص جذب شود و ارتقای وضعیت معیشتی مناسب را داشته باشند.

     

    مهدوی در پایان گفت: اغلب استان‌های ما آزمایشگاه های مجهزی دارند و برخی از آزمایشگاه های ما مانند تهران، شیراز، مشهد، اصفهان و ... در حد کشورهای پیشرفته هستند و بر همین اساس می توان به صحت نتایج این آزمایشگاه ها اعتماد کرد.

    برچسب ها:
    آخرین مقالات

    افزودن نظر


    کد امنیتی
    تصویر جدید

    مقالات حقوق بین الملل

    تفاوت بین حقوق نرم و لکسمرکاتوریا تفاوت بین حقوق نرم و لکسمرکاتوریا در مطالعه منابع حقوق تجارت بین الملل ما به دو اصطلاح soft law  و lex mercatoria   برخورد می کنیم . سافت لا به معنای حقوق نرم یا قوام نیافته می باشد و لکس مرکاتوریا به...

    قوانین و آئین نامه ها

    دستورالعمل تبصره (۴) الحاقی ماده (۱۸) قانون مبارزه با قاچاق کالا و ارز دستورالعمل تبصره (۴) الحاقی ماده (۱۸) قانون مبارزه با قاچاق کالا و ارز هیأت وزیران در جلسه ۳/۱۱/۱۳۹۵ به پیشنهاد شماره ۴۹۶۸/۹۴/ص مورخ ۲۵/۱۱/۱۳۹۴ ستاد مرکزی مبارزه با قاچاق کالا و ارز و به استناد تبصره (۴) الحاقی ماده (۱۸) قانون مب...

    مقالات حقوق خصوصی

    خسارت ابعاد حقوقی بازداشت شدگان بی گناه خسارت ابعاد حقوقی بازداشت شدگان بی گناه اشخاصی که بی‌گناهند اما بازداشت شده‌اند، حق جبران خسارت مادی و معنوی دارند. امروزه بسیاری از کشور‌ها، جبران خسارت افرادی را که در بازداشت یا زندانی بو...

    مقالات جرم و جزا

    رویکرد مستقل حقوق کیفری به سایر قوانین و منابع غیرمدونه رویکرد مستقل حقوق کیفری به سایر قوانین و منابع غیرمدونه هدف از پژوهش حاضر بررسی رویکرد مستقل حقوق کیفری به سایر قوانین و منابع غیرمدونه بود و به روش توصیفی تحلیل انجام شد. رویکرد مستقل حقوق کیفری به اندازه‌ی ا...